Milyen kárpitot válasszunk?

A mai kárpitok sajnos nagyon ritkán felelnek meg az elvárható követelményeknek.
Egy kárpit legyen egészséges, kényelmes, és dekoratív

Érdemes beszélni a kárpitok fajtáiról, mert az a tapasztalatom sokan tanácstalanok egy bútorfelújítás alkalmával milyen kárpitot vásároljanak?

A mai kárpitok sajnos nagyon ritkán felelnek meg az elvárható követelményeknek. Egy kárpit legyen egészséges, kényelmes és dekoratív.

Ezek közül a dekoratív (design) ami a ma gyártott bútorokat jellemzi, sajnos az egészség és a kényelem rovására megy. A véleményem az, hogy egy bútor tulajdonsága fontossági sorrendben: a kényelem, egészség, szépség, design vagyis a formatervezés.

Először is miből lehet válogatni?

Kárpit anyaga lehet, bőrszövet, műbőr, szövet, marhabőr. Amit biztosan nem ajánlok az a bőrszövet!Ezt, aki kitalálta jó marketinget készített és elhitette az emberekkel, hogy olcsón élvezhetnek egy marhabőr garnitúra adta kényelmet, szépséget fillérekből.

Persze ez hazugság vagy fél igazság, lehet megvalósul kb fél vagy egy évre, ha nem használják a bútort akkor akár 2-3 évig is bírja amíg le nem foszlik a vászonra ráöntött gumiszerű vékony filmréteg!

A műbőr kárpit, ezt inkább korházaknak egészségügyi intézeteknek ajánlom, tisztítás higiénia miatt. Ma már nagyon jó minőségű műbőröket gyártanak, szépek és dekoratívak! Használják még design bútorok készítésénél ahol az extravagáns megjelenés a fő szempont.

Jó választás lehet a szövetkárpit.

Lehet szép és tartós, illetve mindkettő. Vásárláskor figyeljünk, nem mindig a drágább a jobb!Egy szövet nem feltétlen a vastagságától lesz tartós, hanem a szövet műszál/pamut arányától.

Most nem szeretnék belemenni az optimális pamut/műszál arányaiba, de én mindenképp a minél magasabb pamut mennyiségére szavaznék.

Kedvencem a marhabőr!

Sajnos árban talán a legdrágább de karbantartva évekre biztosít kényelmet, eleganciát, higiéniát. Jól tisztítható és antiallergén. Vásárláskor vigyázzunk, mert a túl olcsó ár silány minőségre utalhat.

Bőrkészítők gyakran silányabb minőséget is eladnak bútorbőrnek, rövid ideig bírja a használatot, nem tartós.

Érdemes a kápit kiválasztásába szakembert bevonni.

A bútorfelújítás jobban megéri

Az ingyenes felméréssel nem kockáztat

Kérjen Ön is egy ingyenes felmérést. A bútorfelújítás
előtt végzett felmérés teljes költségét átvállaljuk Öntől.
Adjon egy utolsó esélyt bútorának.

Az ingyenes felmérés száma: 0620 980 70 94 / 061 256 3260

Kérjen ingyenes felmérést akár e-mailben is. Nem kell mást tennie, mint röviden összefoglalnia problémáját, amivel kapcsolatban megkeresett minket, és telefonon megkeressük Önt az ingyenes felmérés miatt.

Kérjen ingyenes felmérést online

Az Ön neve*:


Az Ön e-mail címe*:


Az Ön telefonszáma*:


Miben segíthetünk*:
Várjuk mihamarabbi jelentkezését az ingyenes felmérésre!